عوامل دخیل در شکسته شدن تیغه اره نواری
۱.عدم تناسب نوع تیغه با قطعه ی مورد برش: در این مورد هم نوع دندانه تیغ اره مهم است و هم جنس قطعه و توپر و یا توخالی بودن آن. این ها از جمله مواردی هستند که به لحاظ اهمیت موضوع، در همان زمان خرید ماشین اره نواری هم، توصیه ها و دستورات لازم توسط تولیدکنندگان و فروشندگان ارائه میشود.
۲.عدم تناسب سرعت برش با جنس قطعه کاری: برای جنس های مختلف فلزات، سرعت برش متفاوتی وجود دارد، که با تماس و یا مراجعه به واحدهای تولیدی ماشین اره نواری، از جمله ابزار صنعتی رضا میتوانید از آن آگاهی پیدا کنید.
نقش صرفا تیغ اره
۳.کشش زیاد تیغ اره: تیغ اره پس از هر بار نصب باید توسط کشش سنج، میزان کشش آن مورد بررسی قرار بگیرد. همان طور که کشش زیاد، باعث شکسته شدن تیغه می شود، شُل بودن تیغه نیز، سبب دَر رفتن تیغه از درون فلکه ها و یا کج بُری هنگام برش می شود. جهت اطلاع از میزان نرمال کشش تیغ اره میتوانید با بخش راهنمایی تولیدی ابزار صنعت رضا تماس حاصل فرمایید.
۴.کند شدن تیغه: بسته به نوع تیغه و جنس قطعه مورد برش، تعداد عملیات برش تا کند شدن تیغه متفاوت است. اما به محض اینکه متوجه کند شدن تیغه دستگاه خود شدید، اقدام به تیز کردن آن کنید.
۵.فرسوده شدن تیغه اره نواری
۶.کم بودن قطر فلکه های اره نواری:به این مضمون که هر چقدر قطر فلکه های اره نواری بیشتر باشد، تیغه مسافت بیشتری را دور فلکه می گذراند و فلکه جایگاه تکیه گاه را برای تیغه دارد. لذا حد فاصل دو فلکه کوتاه تر میشود و تیغه کمتر دچار پیچ خوردگی و شکست می شود. این مورد ،گزینه بسیار مهمی است که می بایست هنگام خرید اره نواری، به آن توجه کرد.
۷.جمع شدن براده در بین دندانه ها و تخلیه نشدن آن توسط بُرس دستگاه و مایع آب صابون: گاهی برس دستگاه، در اثر فرسودگی و یا هماهنگ نبودن با چرخش تیغ اره، عملکرد صحیحی ندارد و براده ها در بین دندانه های تیغ اره باقی میماند و باعث شکسته شدن تیغه در حین کار میشود. برای این مورد لازم است که پیش از شروع کار، وضعیت برس، مورد بررسی قرار گیرد. همچنین از آنجا که فشار مایع آب صابون، در امر تخلیه براده ها، نقش خوبی را ایفا میکند، لازم است که جهت جلوگیری از شکسته شدن تیغ اره، در صورت کم شدن فشار مایع آب صابون، برای اصلاح آن، هر چه سریع تر اقدام کنید.
نقش صرفا قطعه کاری
۸.محکم نبودن قطعه کار توسط گیره ها: که این مورد از اصول اساسی کار با اره نواری نیز میباشد.
۹.ناخالصی و مُک موجود در قطعه کار: به هر حال در هر قطعه ای احتمال وجود ناخالصی و مک، و بالتبع آن شکسته شدن تیغه وجود دارد، لذا با رعایت کردن نکات ایمنی در حین کار، آسیب ها و خسارات ناشی از آن را به حداقل برسانید.

نکات ایمنی حین کار با اره نواری:
-توجه به سالم بودن تیغ اره و نداشتن هیچ ترکی پیش از شروع کار
-داشتن دستکش ایمنی و عینک و چکمه
-محکم بودن قطعه توسط گیره ها بر روی میز برش
-متمرکز بودن حواس اپراتور در حین کار
-وارد نکردن فشار اضافی به قطعه، در حین برش
اگرتیغ اره نواری شکست…
و اما در پایان در صورتی که تیغ اره نواری شکست، فورا دستگاه را خاموش کنید و به آرامی محافظ تیغه را برداشته و تیغه را از دستگاه خارج کنید.
نکته: توجه داشته باشید که در صورت شکسته شدن تیغه در حین برش یک قطعه، تیغه جدید را در شیار قبلی قطعه ، جهت ادامه برش، قرار ندهید. چرا که به علت وجود دندانه های تیغ اره قبلی و همچنین احتمال وجود ناخالصی در آن قسمت از قطعه، امکان شکستن تیغه جدید نیز هست.